Dolor crònic a gos

12/09/2022
Joaquim Cruz Aguilar

Sabeu quina es la causa de dolor crònic més freqüent a gos?

OSTEOARTRITIS CANINA


Un video de sensibilització sobre el dolor crònic a gos

Ja heu vist el vídeo? És bonic, oi? Reflecteix molt bé de la manera que els gossos conviuen amb el dolor, manifesten el dolor i sobretot si és dolor crònic.

No us espereu que es queixin quan s'aixequen al matí, no espereu gemecs de dolor, no espereu res fora que deixin de fer algunes coses o les facin més a poquet a poquet i vosaltres podeu pensar: "... S'ha fet vell...".

Això és el que els veterinaris hem d'intentar trencar, aquesta creença que aquell gos que es belluga poc és perquè s'ha fet vell, I SI TÉ DOLOR?

L'osteoartritis és la malaltia articular que més sovint es diagnostica a medicina veterinària i té una afectació molt negativa en la qualitat de vida dels nostres companys peluts. És una malaltia incurable, crònica i normalment evolutiva tot i que això no vol dir que no es puguin fer moltes coses per tractar-la de manera correcta i donar una bona vida al pacient.

Afecta un percentatge BRUTAL de gossos. Es calcula que sobre un 25% de la població canina està afectada d'OA. El dolor genera un impacte molt negatiu sobre l'evolució de la malaltia, ja que:

DOLOR --> DISMINUCIÓ DE MOBILITAT --> ATROFIA MUSCULAR --> AUGMENT DE PES --> MAJOR ESTRÈS A L'ARTICULACIÓ --> MÉS DOLOR.

És un cercle viciós !Us deixem l'enllaç d'un PDF que podeu emplenar amb tranquil·litat a casa, us farà pensar una miqueta en quins punts podeu fixar-vos per poder saber si el nostre gos POT TENIR o NO, DOLOR.